Laden Evenementen

Vallei Non-binair/Trans

21 april 2024
Vallei-orgasme gaat over het transformeren van je vrouwelijke of je mannelijke seksuele energie naar levenskracht.
Een prachtig, heilzaam en liefdevol pad, waarin je het contact met je eigen bron (her)vindt.
Maar het gaat áltijd over vrouwelijke óf mannelijke energie. En hoe moet dat dan als je je niet helemaal thuis voelt bij één van die begrippen? Hoe werkt het dan als je non-binair bent, of als je transgender bent? Wat moet je doen als je je vrouw voelt, maar je seksuele organen (nog) mannelijk zijn, of andersom?
Het was één van de eerste vragen die ik aan Reinoud Eleveld, de initiator van Vallei-orgasme, stelde. Ik ben zelf een lesbische, cisgender vrouw, maar ben al sinds mijn 17e gezegend met vele transgender en non-binaire personen in mijn omgeving. Zowel in mijn familie, als onder mijn geliefden, mijn vriendinnen en vrienden. En aangezien ik Vallei niet alleen voor mijzelf train, maar ook voor mijn dierbaren en het grotere geheel, móest ik die vraag stellen.

Toen ik begon te trainen met Vallei, deed ik dat in een groep van zo’n 30 vrouwen. Ik was de enige lesbische vrouw. Toen ik Vallei-coach werd, was ik de enige lesbische coach en er was één biseksuele coach. Inmiddels is ook één homoseksuele man Valleicoach, maar non-binaire en transgender Vallei-coaches hebben we nog niet kunnen verwelkomen. Terwijl deze kennis voor iedereen, ongeacht leeftijd, gender of voorkeur, van belang is.

Ik heb toen zelf wel kunnen voelen hoe deze training bóven mijn seksuele voorkeur staat. Het gaat er immers om dat je zelfliefde kunt beoefenen? Vrouwentaal is anders dan mannentaal. Heterotaal is anders dan de taal van de LHBTQIA+ community.

In de cursus, die in 2012 is gemaakt, wordt de cisgender heteronorm besproken, hoewel Reinoud wel geregeld de lesbische en homovariaties benoemt. Tijd voor een update natuurlijk. Die komt er ook, maar het kost gewoon erg veel tijd om de cursus opnieuw te maken.

In het voorjaar van 2024 start ik samen met Geer, een Vallei transman, een traject voor iedereen die niet in het strikte man/vrouwplaatje past. Zelf geef ik al sinds 2017 ‘Vallei-les’ in vrouwengroepen.

Dat traject zal bestaan uit een aantal live bijeenkomsten, waarin we met elkaar bespreken hoe je het trainen van je seksualiteit ervaart en waar je tegenaan loopt.

We hebben   daarvoor een ruimte in Amsterdam.

Geer en ik gaan het programma nog verder invullen, maar voel je nu al dat je mee wilt doen in deze groep, dan ben je alvast van harte welkom en kun je je bij mij aanmelden.

Wil je er eerst met mij over praten, dan kun je me een pb’tje sturen. We maken dan een afspraak via zoom.

Het Valleipad is een prachtig pad. Je leert je seksualiteit op een andere manier beleven, veilig in je eigen slaapkamer, maar we hebben het er met elkaar over.

Samen doen we ook de meditaties, de oefeningen, de chi kungs.
Zullen we het er nog even over hebben? Stuur me dan een berichtje.
Zien we jou ook in het voorjaar?
Gun jij jezelf dit seksueel geluk?
Hopelijk tot gauw!
4 zaterdagmiddagen:
21 april,
4 mei,
1 juni

22 juni.

De mannen én de vrouwentraining.
€497,-

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
14:00 - 16:00 CEST

Locatie

Amarelo
Brouwersgracht 270a
Amsterdam, 1013 HG Nederland
+ Google Maps

Organisator

Levenslust!
Telefoon
0622421666
E-mail
anita@levenslustcoaching.nl
Bekijk de site van Organisator