Geloven in jezelf

Het is niet altijd makkelijk om te blijven geloven in jezelf. Vooral niet als er wat ‘uitdagingen’ op je pad komen. Ik merk dat ik enorm goed bezig ben met de ontwikkelingen in mijn coachingspraktijk, maar dat er af en toe een leeuw of een beer op m’n pad komt. Zoals wanneer ik ‘naar buiten’ moet treden. mijzelf bekend moet maken, gaan staan voor wat ik te bieden heb. Dat vraagt om kleur bekennen.
Een grote uitdaging is het dan om de negatieve stemmen in je eigen hoofd te temperen, te negeren, of zelfs om te buigen naar een applaudisserend koor.

Ook reacties van buitenaf helpen niet altijd. Zoals die keer dat mij werd gevraagd wat ik als lesbische vrouw nu eigenlijk van vrouwelijk seksualiteit af weet.
Pardon?
Ja. Ik schrok er zelf ook van.
Iedereen die mij kent weet dat ik mijn leven lang al gefascineerd ben door seksualiteit. Ik ben in de gelegenheid geweest om alles wat ik wilde leren te ontdekken. Meestal met vrouwen. Soms met mannen. Ik heb me moeten verdedigen om te mogen zijn wie ik ben. Mijn leven was een feest waarin ik ook zeer strijdbaar heb moeten zijn. Heb mógen zijn. Nu ben ik in rustiger vaarwater en heb ik de kans om op een betamelijke manier opnieuw met vrouwelijke seksualiteit bezig te zijn. Ook door de training Vallei-Orgasme weet ik zelfs nét iets meer van vrouwelijke seksualiteit dan veel anderen.

En gelukkig bestaat vrouwelijke seksualiteit niet alleen bij de gratie van de mannelijke penetratie. Onze seksualiteit is veelomvattend en bovenal van onszelf. De vrouwelijke seksualiteit is een groot, energiegevend proces, een drang van de natuur, een stuwende kracht die wijsheid en ja ook, nieuw leven in zich kan dragen. Dat nieuwe leven hoeft niet per se een kind te zijn. Want seksualiteit is óók meer dan het krijgen van kinderen. Dat doen we namelijk maar 1, 2, 10 of 0 keer in ons leven.

Seksualiteit is pure levenskracht. Nieuwe energie! Als de lente die onherroepelijk na de winter komt, is er de nieuwe levensenergie die door seksualiteit weer kan gaan stromen. En als je dat dan niet besteed aan het krijgen van een kind, dan kan je het gebruiken om zelf energiek, sterk en gezond te worden. En weer te gaan stromen.

Ook als ik twijfel aan mezelf, of als een ander twijfelt aan mijn kunnen, grijp ik terug op de innerlijke kracht en wijsheid die mijn seksualiteit me geeft.
Ik kan blijven geloven in mezelf.

Wil je er eens met mij over praten? Maak met onderstaande knop direct een afspraak in mijn agenda voor een vertrouwelijk en gratis gesprek!