Terugkeer naar de Bron

Kan je je seksualiteit trainen? Het antwoord is: Ja!
Leer je hier allemaal standjes? Nee, zéker niet! En voor porno of een partner moet je ook ergens anders zoeken.

Tien keer zo sterk, wijs en energiek!

Je komt hier om jouw seksualiteit te trainen en zeker tien keer zo sterk, wijs en energiek te worden, omdat jij verantwoordelijk bent voor je eigen seksualiteit en de groei daarin!
Oók als je al een goed seksleven hebt, kan je er een enorme verdieping en groei in krijgen.

Wát er in het verleden ook is gebeurd in je seksuele leven, of je nu kinderen kreeg, of minder goede ervaringen hebt met seksualiteit, of dat je je helemaal geen seksueel wezen meer voelt, Je kunt altijd je eigen seksuele identiteit ontwikkelen en omarmen.

Seksuele energie is de bron van alle leven en voortbestaan, zoals je weet. Daar ben jij ook uit geboren.

Maar wat we ons in onze westerse cultuur niet realiseren, is dat we, behalve voor het krijgen van kinderen, onze seksuele energie kunnen gebruiken en door ontwikkelen, zodat we ons leven lang gezond blijven en tot op hoge leeftijd actief.

Waarom trainen

Wat levert het je op?

Hoe gaan we dat aanpakken?

Het begint met het Levenslustweekend ‘Terugkeer naar de Bron’ in het voorjaar van 2024.

Op een fantastische plek,

‘de Maanhoeve’ in Drenthe, waar we live de theorie doornemen van de cursus Vallei-orgasme.

Je kunt er al je vragen stellen en je staat versteld van de vele nieuwe inzichten die je krijgt over seksualiteit.

Na dat weekend ga je thuis aan de slag

Met luisterlessen van de cursus Vallei-orgasme. in de 2 online bijeenkomsten die we daarna hebben, kun je je ervaringen delen, je vragen stellen en deel ik mijn kennis en ervaring met je.

Je hebt 2 x een individueel coachings gesprek met mij.

Daarnaast ben ik altijd bereikbaar voor je als je vastloopt of tussendoor nog vragen hebt.

Je hebt toegang tot 2 live trainingsdagen die ik geregeld organiseer.

Je zet je reis verder voort, met een schat aan kennis, ervaring en energie.

Je leert over de vrouwelijke anatomie van het uiterlijk en het innerlijk landschap, van je hart tot je seksuele organen. We doen meditatieve oefeningen en Chi-kungs, als het weer het toe laat doen we dat buiten in de tuin. Je doet erotisch huiswerk – alleen, in de beslotenheid van je eigen slaapkamer.

Je doorleeft een nieuwe, een andere vorm van seksualiteitsbeleving. Je zakt dieper in je vrouwelijkheid. Je ontwikkelt een stevige basis voor je eigen leven en je seksleven wordt er vele malen beter op!

Je krijgt enorm veel bonusmateriaal waarmee je leert wat je kan voelen en hoe je jezelf kunt beminnen

Wat komt er allemaal aan bod in het traject "Terug naar de Bron"?

Ik ben het hele halfjaar je gids en je mag me alles vragen.

Je doet de zeer complete cursus Vallei-orgasme deels thuis en in de beslotenheid van je slaapkamer. 8 luisterlessen met veel bonusmateriaal en oefeningen staan de rest van je leven tot je beschikking.

Het andere deel doe je in de groep, live, of online en in individuele gesprekken met mij.  Ik ben je Vallei-coach. Ik ben ervaren op het gebied van seksualiteit in vele vormen en in de training van het Vallei-orgasme komt al die kennis samen en heb ik een grote stap naar zelfliefde gemaakt. Ik heb veel gesprekken gehad met vrouwen waarin ik mijn kennis heb kunnen delen én vergroten.

Ik heb vrouwengroepen en -weekenden over Vallei-orgasme begeleid en ik leer nog dagelijks bij. Ook heb ik een Tao jaartraining gevolgd bij  Reinoud Eleveld. En ja! Je mag me álles vragen.

Vrouwelijke wijsheid waar je altijd op kunt vertrouwen

We zijn in onze cultuur slecht bekend met de vrouwelijke wijsheid. Maar ons lichaam weet heel veel. Oude, vrouwelijke wijsheid ligt besloten in onze baarmoeder en eierstokken.

Realiseer je dat je zelfs al aanwezig was in je oma.  Want in jouw moeder waren al eicellen aanwezig toen zij nog in de buik van haar moeder, jouw oma zat. Energie en wijsheid wordt doorgegeven van generatie op generatie. Als je je bekken gaat bewonen, voel je je omgeven door het aloude weten.

Dát is thuis.

Een ontspannen basis

we houden vaak veel spanning vast in ons bekkengebied.   Je leert in 2-tallen een aantal fijne en veilige basistechnieken van bekkenmassage.

Veel meer dan vroeger tijdens de biologieles

Alleen al de kennis over de vorm van de clitoris is al láng bekend, maar wordt nog niet onderwezen op scholen.

En dat is zo jammer, want hoeveel liefdevoller zouden we om kunnen gaan met onze heilige poort, onze intieme vrouwelijke delen, onze basis en onze toekomst, als we wisten hoe we er ‘van onderen’ uitzien?

Leer en zie wat je nog niet wist over jezelf.

Op reis in je innerlijke gevoelswereld

Het Taoïsme kent naast het uiterlijk lichaam ook het innerlijk landschap. Dat is meer dan alleen je organen, het behelst ook je spirit, je bewustzijn, je ziel. We leren de weg in het innerlijk landschap om de mysteriën van de ziel te ontdekken. We gaan ons bewustzijn vergroten via het transformeren van seksualiteit.

We hebben daarin contact met de voedende kracht van de aarde en communiceren zo ook met de Godin Moeder Aarde die onder ons leeft en waar we kracht en wijsheid uit halen. Je seksuele organen kan je zien als de verbinding tussen het uiterlijk lichaam en het innerlijk landschap.

De weldaad van het ontspannen van deze onbekende emotiespieren 

Het gaat in deze training ook om het leren ontspannen en leren voelen.

We zitten al zoveel in ons hoofd en zo weinig in ons lijf. De psoasspieren lopen van je onderrug door je bekken naar de binnenkant van je dijen en zijn gevoelig voor stress in het bekkengebied en elders in het lichaam.

Je kunt ze niet van buitenaf masseren, maar de oefeningen om ze te ontspannen zijn een weldaad voor je hele lijf en je geest.

Je heerlijk voelen met eenvoudige bewegingen

Ter ondersteuning van de processen die zich in je lijf voltrekken, het ontgiften, het leren voelen, het bewustworden van je mooie lichaam, uit je hoofd in je lijf komen, contact maken met de aarde….. dit gaat gemakkelijker met de eenvoudige chi kung oefeningen waar we de dag mee beginnen. Je hele lijf voelt daarna goed en je beleeft je dag op wolkjes.

Hoe je veilig lucht geeft aan je opgekropte emoties

De helende klanken maak je zelf. Ze zijn verbonden met je organen, waar emoties op vast kunnen  ‘plakken’, en ze zijn verbonden met elementen in de natuur en de seizoenen.

Als je weer gaat voelen, kan je natuurlijk ook minder aangename emoties tegenkomen. We hebben allemaal immers een verhaal. De klanken helpen je om je emoties te kalmeren, om lekker te kunnen gaan slapen, om lucht te geven aan wat je dwars zit.

Op reis naar jezelf

Via de meditaties kom je bij je seksuele zelf en bij de diepere lagen van je bewustzijn. Je zakt  in je lijf en in je innerlijk landschap. Je bent meer dan alleen je gedachten en je wilskracht.

Je bent ook meer dan alleen je gevoel. Je bent ook de verbinding tussen de Godin Moeder Aarde en de Vader zon. Je ervaart dat je een liefdevolle aanwezigheid bent, groter dan jijzelf.

Je allerzachtste, liefdevolle aandacht

We zijn gewend om een ander aan te raken, maar hoe zit dat met onszelf? Hoe zit dat met je ‘huidhonger’? De eerste persoon die je zou mogen liefhebben ben jezelf.

 Je bent niet afhankelijk van een ander als het om aanraking gaat. Hier leer je jezelf vanuit liefdevolle zachtheid aanraken en beminnen.

Vrouw, wat ben je prachtig!

In de groep hou je je kleding aan.

Het is zo mooi om samen te oefen en en te praten over zoiets groots en machtigs als seksualitiet. En dat doen we met elkaar veel te weinig.

In deze  vrouwengroep voel je de intimiteit van de anderen en van jezelf. Dat is prachtig en helend. En omdat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen sekualitiet, doe je de zelfbeminnings oefeningen in de veiligheid van je eigen slaapkamer.

In de groep worden geen seksuele handelingen verricht.

Waar, wanneer en hoeveel?

Het weekend vinden plaats in Drenthe noorden van het land.

 

 • Eén weekend in het voorjaar
 • 2 dagtrainingen
 • 2 individuele coachinggesprekken
 • 2 online groepsgesprekken
 • cursusmateriaal Vallei-orgasme
 • De totale halfjaartraining is inclusief overnachtingen op deze mooie plek, vegetarische maaltijden, onbeperkt koffie, thee. water en iets daarbij.

 

Daarnaast krijg je:

 • Een intakegesprek en begeleiding door je Valleicoach Anita Groeneveld
 • Begeleiding gedurende het hele halfjaartraject
 • tijdens de live bijeenkomsten
 • 2 online groepsbijeenkomsten
 • minimaal 2 online individuele coachingsgesprekken. Meer indien nodig.
 • Lessen in anatomie
 • les in zelfbeminning, in bewustwording, in zakken ik je vrouwelijkheid
 • Instructievideo: ‘Ontdek je plekjes’
 • Elke maandagochtend online Chi Kungs,
 • Extra trainingsfilmpjes Ijzeren hemd en helende klanken
 • Helpende helende klanken
 • Een ongekende hoeveelheid wijsheid en kennis voor de rest van je leven.
 • Energie om je leven lang uit te putten.
 • Een rijk seksueel leven tot op hoge leeftijd.
 • Een stralend uiterlijk
 • Aantrekkingskracht op anderen
 • Een leven lang liefde voor jezelf.

Jouw investering: € 1197,-

Dit is inclusief btw. Betaling in 3 termijnen van €400,- is mogelijk.