Seks is Taboe! Dus práát erover!

Praat jij over seks?

Hoewel we in de 21e eeuw leven en we al heel wat meegemaakt hebben, hoewel we inzage hebben in veel aspecten van elkaars leven, hoewel we mensen naar de maan schieten en realitysoaps een enorme hit zijn, seks bespreken is nog steeds een groot taboe!

Wanneer heb jij voor het laatst openlijk met je beste vriendin gesproken over je seksleven? Over wat je al dan niet bevalt aan je seksuele relatie? Wanneer heb jij voor het laatst met iemand gesproken over, zeg maar, masturbatie? Over orgasmes?

Meestal praten we daar niet over met anderen. Het is privé. Dat hoor je alleen met je partner te bespreken. Maar doen we dat dan ook? En is het waar dat je dat alleen met je partner mag bespreken?

Als het over seks gaat, gebeurt dat vaak maar op een paar verschillende manieren: óf je maakt er grapjes over, óf het is diep-serieus en dan wellicht problematisch, óf het is pornografie.

Seks is taboe

Als ik het onderwerp seksualiteit aanroer in mijn omgeving zie ik direct de reacties, een lichte schok gaat door mijn gesprekspartners, er wordt wat getrokken met neus, wenkbrauwen of mondhoeken en de antwoorden zijn vaak algemeen, niet specifiek, en gaan al helemáál niet over hen. Zelfs dierbaren en familieleden haken af, of schrijven zich uit van mijn mailings.

Waarom zijn de reacties vaak zo afwerend? Zijn we niet allemaal seksuele wezens?

Zijn we immers niet allemaal voortgekomen uit seksualiteit en speelt seks soms niet een enorm belangrijke rol in ons leven?

Ja, ja en ja, natuurlijk. Maar er heerst ook een erg dubbele moraal rondom seks. Je praat er niet over, maar alles moet vanzelf goed gaan in bed. Als kind hoor je niet te experimenteren of masturberen, maar als volwassene moeten we wel van alles weten over seks.

Dat leidt tot mythevorming. Er bestaan heel wat mythes en misverstanden rondom seksualiteit. Over wat ‘normaal’ is, Over wat leuk en lekker is. Over  ‘hoe het hoort’. En soms heb je daar als volwassene nog last van.

Seksualiteit als levensenergie

Bovendien weten we in het Westen maar de helft over seksualiteit. We weten hoe we kinderen maken maar we weten niet hoe we onze seksuele energie, onze lévensenergie(!) kunnen gebruiken om ons leven lang sensueel, energiek en gezond te blijven.

Menstruatie en overgang

Of hoe we onze menstruatie- en overgangsperikelen kunnen verlichten.  Bij de Taoïsten weten ze dat wel. Al duizenden jaren. En wij hebben nu ook die mogelijkheid om deze mooie, levensveranderende technieken te leren. En om met elkaar, in een veilige groep vrouwen, erover te kunnen praten.

Cursus Vallei-Orgasme

Elke dag starten er opnieuw vrouwen met de online cursus Vallei-Orgasme waarin je kunt kennismaken met de Taoïstische technieken van de transformatieseksualiteit en waarin je weer kunt leren voelen. Het is nooit een snelle oplossing, maar je kan weer leren in contact te komen met jezelf.

Als je daarover wilt uitwisselen met andere vrouwen, in een veilige, betamelijke, besloten groep, laat het me weten.

Wil je er eens met mij over praten? Maak met onderstaande knop direct een afspraak in mijn agenda voor een vertrouwelijk en gratis gesprek!  

Levenslust