Uitgehold

Daar zat ze, tegenover me. Vrouw, 51 jaar, werkzaam in de thuiszorg, al d’r hele leven. En nu zo’n pijn in haar schouders en nek, en eigenlijk overal. Een massage hielp niet, maakte alles alleen maar erger.

“Wat zou er gebeuren als je je ziek meldt?” vroeg ik haar. “Dat kan niet!” antwoordde ze. “Dan laat ik m’n cliënten en collega’s in de steek”. Ik keek haar aan en zei even niks. Deze vrouw was al haar hele leven zichzelf aan het weggeven. Altijd hollen, van de ene naar de andere cliënt, altijd klaarstaan voor een ander.

Nu zij eraan toe was om voor zichzelf te zorgen, leek haar wereld in te storten. Ik zag dat de tranen achter haar ogen prikten en dat zei ik ook. Ze begon te huilen. Ze was op haar eind. Ze was uitgehold in meerdere opzichten.

Doordat ze zóveel had gegeven en over haar grenzen was gegaan, raakten haar reserves op en kon ze die niet meer aanvullen. Het holde haar uit. Ze was uitgehold.

Dit verhaal staat niet op zichzelf. Er zijn vele vrouwen zoals zij. Veel vrouwen die altijd maar geven, altijd maar zorgen. Zichzelf op de 2e, 3e, of laatste plek zetten. Uit liefde voor de medemens, voor het werk, voor de partner, de kinderen of de bejaarde ouder.

Altijd is er wel iemand die haar zorg en aandacht nodig heeft. En wanneer komt ze zelf aan bod? In veel gevallen holt ze door totdat ze niet meer kan. Want het kán nog wel even…. Hoe zou het zijn om te zeggen dat het níet meer kan? Klaar ermee? Om de zorg en aandacht aan jezelf te geven? Zodat je niet meer uitgeput en uitgehold wordt.

Zodat je niet steeds leger raakt, maar steeds voller!

Als je dán wilt geven, doe je dat uit overvloed en niet vanuit een steeds groter wordend tekort. Dan moet er iets veranderen in je leven. Dan moet jij zelf eens een keer op de 1e plaats komen. Dan wordt het tijd voor zelfliefde!

Tijd voor zelfliefde!

Wist je dat je je eigen bron van energie kunt aanspreken? Dat je in ruil voor die zelfliefde , kunt putten uit een geweldige bron van levenskracht? Ja, je leest het goed! Als je jezelf weer leert liefhebben, kun je je eigen seksuele energie omzetten in levenskracht. En dan heb je nooit meer tekort. Dan raak je zó vervuld van liefde en levenslust, dat je weer blij bent dat je leeft!

Wil je dit leren? Je bent zeer welkom bij de training die binnenkort start. Ik begeleid je op integere en betamelijke wijze naar een leven met meer geluk, verbinding met je eigen seksualiteit en liefde voor de wereld om je heen.

 

Wil je er eens met mij over praten? Maak met onderstaande knop direct een afspraak in mijn agenda voor een vertrouwelijk en gratis gesprek!